Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Garda Financiara ar putea calcula prejudiciile firmelor si intocmi dosare de evaziune fiscala

Garda Financiara ar putea calcula prejudiciile firmelor si intocmi dosare de evaziune fiscala

Comisarii Garzii Financiare ar putea primi competente sporite in materie fiscala si penala, ce vizeaza posibilitatea de a calcula impozitele si taxele sustrase de la plata catre buget si intocmirea de dosare ce pot constitui probe la procese penale, a declarat astazi, presedintele ANAF.

"Intentionam sa atribuim competentei noi comisarilor Garzii Financiare, care sa aiba dreptul de a face inspectie fiscala partiala, adica sa poata calcula pana la ultimul leu impozitul si taxele sustrase de la plata catre buget, astfel incat dosarul de evaziune fiscala sa poata constitui proba la Parchet", a explicat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar.

In prezent, Garda Financiara, institutie coordonata de ANAF, lucreaza la elaborarea unui proiect de act normativ, a precizat comisarul general al Garzii, Adrian Cucu.

"Pana la finalul acestei saptamani, vrem sa finalizam un proiect de act normativ care sa creasca eficienta activitatii noastre, prin consolidarea unor competente in materie fiscala, ce tin de calcularea prejudiciului aferent unor fapte de evaziune fiscala", a spus Adrian Cucu.

"In materie penala, s-a pus problema consolidarii unor compentente, in sensul stabilirii dreptului comisarilor Garzii Financiare de a intocmi acte procedurale, sub indrumarea procurorului", a adaugat el.

Proiectul va fi supus ulterior dezbaterii ANAF si Ministerului Finantelor Publice (MFP), care vor decide modalitatea prin care acesta va fi pus in practica, a mai spus comisarul general al Garzii Financiare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2347 ori