Fiscul a atras la buget 478 milioane lei in noiembrie

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 12:00
1151 citiri
Fiscul a atras la buget 478 milioane lei in noiembrie

Inspectorii fiscali au facut in noiembrie 6.782 de actiuni la contribuabili persoane juridice, in urma carora au atras la buget sume splimentare de 478,37 milioane lei (aproape 111 milioane euro), a anuntat, miercuri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), noteaza NewsIn.

Astfel, inspectorii fiscali au efectuat 1.399 de inspectii fiscale generale, 3.159 de inspectii fiscale partiale, 991 de controale inopinate, 749 de controale incrucisate si 484 de cercetari la fata locului.

Totodata, pentru deficientele constatate au fost aplicate 1.317 de amenzi contraventionale de 2,77 milioane lei si au fost inaintate organelor abilitate in vederea continuarii cercetarilor 129 de sesizari penale pentru un prejudiciu de 156,39 milioane lei.

ANAF a precizat ca principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip "fantoma" si efectuarea de tranzactii fictive.

Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale, potrivit Fiscului.

#fisc, #anaf, #buget, #contributii , #Buget