Dispute in Comisiile de buget

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 11:50
1496 citiri
Dispute in Comisiile de buget

Presedintele Comisiei din buget din Camera, Viorel Stefan (PSD), a criticat sambata dimineata MFP pentru modul in care a construit bugetul unor institutii precum Curtea de Conturi si Senatul, amenintand ca alesii PSD ar putea parasi sedinta in care se dezbate bugetul pe 2011, relateaza NewsIn.

"PSD a cerut o pauza de consultari pentru a clarifica daca mai putem continua dezbaterile in conditiile in care Ministrerul de Finante, folosind forta colitiei de guvernare, se comporta in mod abuziv. Este inadmisibil ca MFP sa amputeze fondurile puterii judecatoresti fara sa aibe competente constitutionale in aceasta materie.

Este inadminsibil ca MFP sa amputeze fondurile Curtii de Conturi, care determina functionarea la nivel de avarie a Curtii de Conturi, singura institutie abilitata sa verifice ce face MFP, este ca si cum un inspecteor de la Administratia Fiscala, care ma verifiica pe mine daca am declarat veniturile corect ar fi la mana mea sa-i asigur sau nu salariu.

Nu exista un astfel de comportament intr-o lume civilizata. Nu poate MFP sa aprobe sau nu fondurile celui care il controleaza", a explicat Stefan.

Social-democratul a criticat si abodarea unui comportament similar si in relatia cu Parlamentul.

"Iata, Senatul are un buget aprobat in plenul acestei camere, aprobat in Monitorul Oficial, are putere de lege, aceasta hotarare a Senatului, iar MFP, incalcand orice norma legala si constitusionala, amputeaza sumele din aceasta decizie.

Opozitia a cerut o pauza de consultari pentru clarifica daca putem merge mai departe incalcand in mod abuziv prev constitutionale.

Daca nu ajungem la o clarificare in legatura cu aceste aspecte, noi ne rezervam dreptul de a nu intra la lucrari si sa-i rugam pe colegii din colaitia de guvernare sa isi asigure cvorumul pentru desfasurarea lucrarilor", a conchis Viorel Stefan.

Sedinta Comisiilor de buget a continuat, in absenta PSD, cu adoptarea bugetului MAE in forma stabilita de Guvern. Ulterior, reprezentantii PSD in cele doua comisii au revenit la sedinta, motivand ca urmeaza a fi discutat bugetul justitiei.

Românii au cheltuit peste 33 miliarde de dolari pe alimente în 2023. Cifre cu aproape 50% mai mari față de 2022
Românii au cheltuit peste 33 miliarde de dolari pe alimente în 2023. Cifre cu aproape 50% mai mari față de 2022
Românii au cheltuit peste 33 miliarde de dolari pe alimente, în magazinele fizice, în 2023, mai mult cu aproape 50% față de anul 2022. Conform unei analize realizate de Departamentul...
#dispute, #comisia, #buget , #Buget

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  8. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  9. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"