Discutiile referitoare la OUG 50, amanate

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 11:59
1436 citiri
Discutiile referitoare la OUG 50, amanate

Coalitia nu a ajuns inca la un acord privind propunerea PDL de neaplicare a OUG 50 la creditele aflate in derulare la data intrarii in vigoare a actului normativ, a spus deputatul PSD Viorel Stefan, pentru a motiva o noua amanare a sedintei Comisiei de Buget, Finante si Banci din lipsa de cvorum, anunta Mediafax.

La momentul inceperii sedintei Comisiei de Buget, Finante si Banci, convocata pentru joi, ora 10:00, cu scopul continuarii discutiilor privind OUG 50, in sala se aflau doar 11 deputati, desi pentru a intruni cvorum este necesar sa fie prezenti minim 20 de deputati. 

Potrivit deputatului PDL Nicolae Bud, unul dintre secretarii Comisiei de Buget, Finante si Banci, la sedinta au fost prezenti patru membri PNL, doi membri PSD, trei membri PDL si cate un deputat de la UDMR si minoritati.

"Nu am reusit sa reunim cvorumul, fapt pentru care va rog sa fiti de acord sa reluam dezbaterile in prima sedinta care va avea loc in conformitate cu programul aprobat pentru saptamana viitoare. In mod normal ne revedem marti dupa-amiaza si reluam dezbaterile de unde am ramas ieri", a declarat Viorel Stefan.

El considera ca deputatii din coalitia de guvernare au lipsit de la sedinta de joi intrucat amendamentul propus de PDL nu a fost discutat inca in cadrul coalitiei.

"Minoritatile, ati vazut reactia publica, nu sunt de acord, UDMR s-ar parea ca nu s-a pozitionat inca foarte clar si atunci a lipsit de la sedinta de astazi pentru a amana dezbaterea pentru saptamana viitoare, ca sa aiba timpul necesar ca in sedinta de luni a coalitiei sa convina asupra unei pozitii clare", a spus ?tefan.

Intrebat de ce nu au participat la sedinta mai multi deputati de la PSD si PNL, Stefan a raspuns ca obligatia asigurarii cvorumului revine parlamentarilor de la guvernare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oug, #50, #discutii, #banci, #aplicare , #Buget