Deva: Aeroport pentru avioane cu maximum 20 de locuri

Luni, 08 Ianuarie 2007, ora 08:59
1623 citiri

Consiliul Judetean Hunedoara va construi in apropierea municipiului Deva un aeroport pentru aparate de maximum 20 de locuri, transmite corespondentul NewsIn.

Investitia este estimata sa se ridice la 5 milioane de lei si va fi finalizata in termen de doi ani de la demararea lucrarilor.Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, a declarat, vineri, corespondentului Newsin, ca aeroportul va fi realizat la Saulesti, unde functioneaza deja un aeroclub.

"Pista necesara pentru avioane de mici dimensiuni, de 16-20 de locuri, va costa peste 2 milioane de lei. Lucrarile vor incepe in acest an si vor fi finalizate in doi ani. Banii pentru aceasta investitie provin din bugetul propriu al Consiliului Judetean Hunedoara. Investitia o consideram necesara, deoarece va putea fi utila pentru oamenii de afaceri care vor sa vina in judetul nostru. Noul aeroport va putea face legatura cu aeroportuirle mari din Timisoara, Cluj sau Sibiu, care sunt la distanta relativ mica de municipiul Deva. Este oportuna constructia acestui aeroport, pentru dezvoltarea mediului economic din judet", a declarat Mircea Molot.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)