Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deficitul bugetului general consolidat s-a mentinut la 0,03% in august

Deficitul bugetului general consolidat s-a mentinut la 0,03% in august


Bugetul general consolidat a incheiat luna august cu un deficit de 0,03% din PIB, similar celui din iulie, astfel ca dupa primle opt luni inregistreaza un sold negativ de 1,18% din PIB, cu mai mult de un punct procentual sub tinta convenita cu FMI, de 2,2% din PIB.

"Veniturile au crescut in primele opt luni cu 8,1% din PIB, si au depasit 125 de miliarde lei, in timp ce cheltuielile s-au majorat cu numai 2,8%, la circa 133 miliarde lei", au precizat surse guvernamentale.

Astfel, potrivit datelor preliminate, deficitul bugetar de la finele lunii august s-a situat putin peste sapte miliarde lei, reprezentand 1,18% din PIB-ul estimat pentru acest an, de 607,3 miliarde lei.

In aceste conditii, Guvernul are la dispozitie pentru ultimele patru luni ale anului un spatiu de cheltuieli neacoperite de venituri bugetare de circa 6,2 miliarde lei pentru a se incadra in tinta de deficit.

Executia bugetului general consolidat dupa primele sapte luni s-a incheiat cu un deficit de 6,97 miliarde de lei, respectiv 1,15% din PIB, fata de un deficit de 1,96% din PIB in perioada similara din 2011 si de 1,12% din PIB dupa primul semestru din acest an.

Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI sa reduca deficitul bugetar in acest an la 2,2% pe metodologie cash, respectiv maxim 3% din PIB pe metodologie ESA95.

Deficit bugetar de 1,15% din PIB dupa sapte luni, aproape de nivelul inregistrat la 6 luni

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1375 ori