Cum economiseste guvernul: plateste doi directori pe acelasi post

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 11:28
1364 citiri
Cum economiseste guvernul: plateste doi directori pe acelasi post

Guvernul face disponibilizari, se cearta cu sindicatele si se vaita ca n-are bani, dar plateste doi directori pe acelasi post. Mai multi sefi de deconcentrate, demisi pe baza OUG 37/2009, au fost repusi in functii de judecatori, dar nu au inlocuit actualii directori, pusi de partid, ci li s-au alaturat. Astfel, contribuabilul plateste doua salarii in loc de unul.

Ordonanta de urgenta a guvernului 37/2009, in baza careia directorii penelisti au fost inlocuiti cu oamenii PSD si PDL a starnit debandada totala. Zeci de sefi demisi au dat in judecata ministerele si au castigat procesele cu Executivul. Astfel, s-a ajuns ca un singur serviciu deconcentrat sa aiba doi directori: unu legitimat de instanta si unul de catre Guvern, ambii platiti din buzunarul nostru, scrie Romania Libera.

Vinovata e justitia?

Ministerul Agriculturii este doar unul dintre ministerele care arunca in vant banii din buget, pentru a plati salariile directorilor de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Mures. Aici, directorul executiv Florin Urs si adjunctul sau, Ioan Branzei, au fost demisi in luna mai, iar la conducerea institutiei au venit Gheorghe Visovan (PSD), director coordonator, si Mirela Veres (PDL), director coordonator adjunct.

Directorul executiv inlaturat a dat statul in judecata si a castigat, asa ca a fost repus in drepturi. In functii au ramas insa si directorii numiti de PDL si PSD. Cazul a fost discutat si de ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, care nu s-a sfiit sa arunce mata in ograda judecatorilor care, chipurile, "nu au tinut cont de ordonanta data de Ministerul Agriculturii. Sarbu a inaintat un raport catre  primul ministru care vrea un raspuns de la ministrul Justitiei.

Pana cand "se rezolva situatia", ambii directori, plus adjunctul lor sunt platiti din bani publici, relateaza Romania Libera.

Mare problema mare, cine are salariul mai mare!

Si in Tulcea, sucursala APIA are doi directori. Ioan Gosav (PNL) a fost demis, prin ordin al ministrului Agriculturii, din functia de director al sucursalei si a fost inlocuit cu Petre Cojocea (PSD). Gosav a ramas pe functie pentru ca a contestat in instanta ordinul de demitere, dar conducerea Ministerului Agriculturii si a APIA Bucuresti nu au tinut cont de contestatia liberalului si l-au numit in functie pe pesedistul Petre Cojocea, desi instanta nu a solutionat inca acest dosar de contencios administrativ.

Cojocea este nemultumit ca ia mai putini bani decat Gosav. "Salariul meu este cu mult mai mic pentru ca, in conformitate cu contractul de management pe care l-am semnat, am acceptat taierea unor sporuri pe care fostul director le primeste, chiar daca acesta desfasoara activitatea de sef serviciu", a declarat directorul pesedist.

 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
In opinia lui Florin Jianu, presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), mediul de afaceri din Romania este in secolul 21, dar politicile publice sunt in secolul 20, de...
#buget, #director, #disponibilizari, #economie, #guvern, #minister, #salariu , #Buget