Cristian Socol: Din 2014 ne putem astepta la o crestere sustenabila a bugetelor pentru Educatie si Sanatate

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 11:09
1402 citiri
Cristian Socol: Din 2014 ne putem astepta la o crestere sustenabila a bugetelor pentru Educatie si Sanatate
Socol apreciaza ca, la capitolul politici sociale, Guvernul și-a îndeplinit o mare parte din promisiuni

Consilierul personal al primului-ministru pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, considera ca Educatia si Sanatatea sunt prioritare pentru Guvernul USL, ca parte a unei strategii de dezvoltare a Romanei pe termen lung, declarandu-se convins ca cele doua domenii ar putea avea parte de o marire graduala a bugetelor incepand cu anul viitor.

"Diferenta dintre actualul Guvern si cele precedente este ca acesta vine cu o strategie pe termen lung. Daca din punct de vedere economic, Guvernul USL a identificat trei domenii majore asupra carora isi apleaca atentia, respectiv Energia, Agricultura si Fondurile Europene, din punct de vedere social, Educatia si Sanatatea sunt pe primul loc. Suntem constienti ca nu putem vorbi de strategii economice pe termen lung, daca nu avem cetateni bine educati si sanatosi. Din acest motiv, spre exemplu, au fost deblocate angajarile in principal in aceste doua domenii", mentioneaza Socol, intr-o declaratie remisa Agerpres.

Potrivit acestuia, pana in prezent, la capitolul politici sociale, Guvernul si-a indeplinit o mare parte din promisiuni.

"Au fost reintregite salariile, au fost restituite sumele retinute ilegal la pensii, au fost indexate pensiile si vor fi indexate din nou in 2014, la fel cum vor fi indexate si salariile mici, masura de care vor beneficia in special profesorii debutanti si medicii rezidenti. Incepand cu 2014, ne putem astepta la o crestere sustenabila a bugetelor pentru Educatie si Sanatate. Nu putem sa marim deodata, peste noapte, aceste bugete cu un procent considerabil, ci o vom face in masura in care rezultatele economice si spatiul bugetar o vor permite. Cert este ca aceste cresteri vor avea loc", a adaugat Cristian Socol.

#buget sanatate, #buget Educatie , #Buget