Ce PC ne trebuie pentru Windows Vista?

Marti, 04 Aprilie 2006, ora 10:35
1144 citiri

Saptamana trecuta, Microsoft a anuntat ca va incepe alocarea de stickere care sa certifice computerele care indeplinesc conditiile minime pe care poate rula Windows Vista. In iunie 2001, cu 4 luni inainte de lansarea Windows XP, Microsoft a incercat sa introduca un sticker asemanator cu A"Windows XP Ready PCA". Sase ani mai tarziu, lista de cerinte minime s-a dovedit a fi cel putin amuzanta. Windows XP este inca utilizat dar cate procesoare Celeron cu Super VGA la 300MHz si 128 MB RAM mai sunt in service?

Iata cateva repere de care ar trebui sa tineti cont atunci cand dorit sa instalati Windonws Vista pe un computer:

1.Nu cumparati un computer ieftin. Fiecare comerciant are o linie menita sa atraga pe cei care vor sa faca o asa-zisa A"afacereA" din cumpararea unui PC. Dati la o parte primii 25% din linia de productie a fiecarei companii si veti elimina cu aproximatie fiecare potentiala problema.

2. Cumparati suficient RAM. Cam 2 GB ar trebui sa fie suficienti.

3.Insistati asupra unei placi grafice decente. Pentru desktop-uri, asigurati-va ca sistemul suporta o rezolutie de 1280x1024, 32-bit color si DirectX 9. Pentru notebook-uri, aveti grija ca display-ul sa suporte DirectX 9 si 32-bit color. Acordati o atentie speciala chip-ului utilizat la placa grafica. Nvidia, ATI si VIA au toate publicate o lista a GPU-urilor pe care le suporta.

Daca bugetul de care dispuneti este prea mic mai bine asteptati. Anul viitor vor fi disponibile PC-uri care vor avea Windows Vista preinstalat.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.