Bugetul pentru cresterea eficientei energetice, redus la un sfert

Vineri, 13 August 2010, ora 12:59
1142 citiri
Bugetul pentru cresterea eficientei energetice, redus la un sfert

Guvernul a redus cu aproape patru ori bugetul programului de crestere a eficientei energetice prin care finanteaza lucrari de reabilitare termica a cladirilor publice si modernizare a centralelor termice si a decis sa aloce doar 11,7 milioane lei, in loc de 40 milioane lei, invocand criza financiara, precizeaza Mediafax.

Printr-o hotarare adoptata in sedinta de miercuri, in care a fost discutata si rectificarea bugetara, Guvernul a decis ca pentru finantarea acestui program destinat autoritatilor locale sa fie alocate in 2010 doar 11,7 milioane lei, fata de 40 milioane lei finantare decisa la sfarsitul anului 2008.

Pentru anul 2009, finantarea a fost redusa prin aceeasi hotarare de guvern de la 32,9 milioane lei la 22,3 milioane lei.

Reducerea fondurilor este justificata de Guvern prin situatia economica a tarii si constrangerile bugetare pentru acest an.

Prin programul national de energie in sectorul public pentru 2009-2010, Guvernul asigura autoritatilor locale sprijin financiar, prin cofinantare nerambursabila de la bugetul de stat, pentru o serie de lucrari din sectorul energetic, precum reabilitarea centralelor termice, extinderea retelelor termice de transport si distributie a energiei termice, schimbarea combustibilului utilizat pentru producerea energiei termice, reabilitarea termica a unor cladiri publice.

Scopul programul este reducerea consumului de energie si combustibili, precum si diminuarea poluarii mediului ambiant.

Sprijinul financiar pentru cofinantarea proiectelor este asigurat de la bugetul de stat. 

WhatsApp confirmă: Organizațiile guvernamentale pot urmări conversațiile utilizatorilor
WhatsApp confirmă: Organizațiile guvernamentale pot urmări conversațiile utilizatorilor
Echipa de securitate a aplicației WhatsApp a emis recent un avertisment cu privire la riscurile de supraveghere guvernamentală, în ciuda tehnologiilor avansate de criptare implementate....
#bugetara, #criza, #guvern, #reabilitare, #rectificare, #termica , #Buget