Bugetul, pe fast-forward. Cele 52 de articole au fost adoptate intr-o ora

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 19:49
1190 citiri
Bugetul, pe fast-forward. Cele 52 de articole au fost adoptate intr-o ora

Camera Deputatilor si Senatul au adoptat, marti, in mai putin de o ora, toate cele 52 de articolele ale proiectului de buget pe 2014, neacceptand niciun nou amendament, parlamentarii urmand sa ia in discutie anexele bugetului.

Parlamentarii au adoptat, pana la ora 19.00, aproximativ jumatate din anexele la Buget

Deputatii si senatorii au adoptat, marti, pana la ora 19.00, aproximativ jumatate din anexele proiectului bugetului de stat pe anul 2014, parlamentarii PDL sustinand fara succes cele cateva sute de amenadamente respinse de Comisiile de buget.

"Intrati in cartea recordurilor cu cel mai rapid buget adoptat", i-a spus liderul deputatilor PDL Mircea Toader presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, care conduce sedinta.

Un alt democrat-liberal, Cezar Preda, s-a aratat nemultumit de faptul ca ministrii care asteptau sa fie dezbatute anexele ministerelor lor discutau intre ei. "Domnul Nicolaescu a vorbit tot timpul cu domnul Dragnea. Ministrii parca ar trebui macar sa mimeze ca sunt interesati de bugetul asta", a spus, de la tribuna Parlamentului, Cezar Preda.

Dezbaterea anexelor de la bugetul de stat a inceput la ora 15.00, iar dupa patru ore plenul reusise sa voteze aproape jumatate din ele. Anexa Ministerului Dezvoltarii Regionale inca nu a fost adoptata deoarece opozitia avea aproape 1.000 de amendamente respinse care erau sustinute de initiatori.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu a fost singurul care a sustinut mai multe amendamente, dar acestea au fost respinse prin vot de parlamentari.

Deputatul PDL Andreea Paul i-a solicitat, in timpul dezbaterilor, presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care conduce sedinta de plen, sa numere corect voturile asupra articolelor bugetului, reclamand ca in sala sunt prezenti doar 100 de parlamentari ai puterii. "Nu aveti aceasta atributie, Nu ma confundati cu o colega de a dumneavoastra. Dumneavoastra ati numarat cum ati numarat si la guvernare", i-a replicat Zgonea.

Deputatii si senatorii au aprobat doar propunerile facute de comisiile de buget, finante.

Unul dintre articolele introduse de comisii prevede ca in bugetul Societatii Romane de Radiodifuziune la capitolul Cultura este cuprinsa si suma de 1.200 mii lei pentru finantarea activitatii postului "Radio Chisinau", precum si pentru amenajarea

spatiilor de productie si emisie ale acestui post de radio.

#Parlament buget Romania, #buget 2014 Parlament, #amendamente buget Romania , #Buget