Bugetul pe 2011 va fi aprobat luni de Guvern

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 00:04
1244 citiri
Bugetul pe 2011 va fi aprobat luni de Guvern

Proiectul de buget pentru anul viitor va fi aprobat de Guvern intr-o sedinta programata pentru luni, urmand sa fie transmis imediat Parlamentului, au declarat surse oficiale, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat, la finalul sedintei de joi a Cabinetului, ca Guvernul va aproba saptamana viitoare proiectul legii bugetului de stat si proiectul legii asigurarilor sociale de stat pe anul 2011 si ca reuniunea Executivului va avea loc in functie de data la care va fi programata, saptamana viitoare, sedinta Consiliului Economic si Social (CES).

"Tot in sedinta de saptamana viitoare, Guvernul va lua in considerare si variantele Ministerului Muncii referitoare la modificarea legislatiei privind indemnizatia pentru cresterea copilului. Pana atunci, se vor face in continuare analize pe fiecare varianta in parte", a adaugat oficialul guvernamental.

Conform proiectului de buget, ordonatorii de credite vor primi mai putini bani de la buget in 2011 atat fata de executia preliminata pentru acest an, cat si comparativ cu bugetul initial pentru 2010, rectificat de doua ori, cu exceptia ministerelor Muncii, Agriculturii, Mediului, Finantelor, Dezvoltarii si Transporturilor.

Pensiile din sistemul public, inclusiv pensia minima garantata acordata in prezent sub forma unei indemnizatii sociale, vor fi inghetate la valorile actuale pe parcursul intregului an 2011, iar contributiile de asigurari sociale percepute angajatorului si angajatului nu vor scadea sub nivelul actual.

Fondurile bugetelor locale din TVA vor fi diminuate substantial prin reducerea la jumatate a alocatiilor pentru lucrari de infrastructura si baze sportive, dar si a banilor pentru salarii din invatamant si ajutoare sociale, iar volumul creditelor pentru infiintarea locurilor de munca va fi restrans cu 50%.

Autoritatile locale nu mai pot finanta lucrari de investitii noi si trebuie sa asigure in prealabil surse de finantare a proiectelor aflate deja in derulare, fiind obligate sa incheie in primul rand investitiile cu termen de finalizare depasit.

Companiile de stat si regiile autonome sunt obligate sa inghete anul viitor angajarile, astfel incat sa nu depaseasca numarul de personal stabilit pentru 2010, iar societatilor cu pierderi ori care sunt subventionate le este impus sa limiteze cheltuielile cu salariile la nivelul din acest an. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#proiectul de buget, #guvern, #pensii, #indemnizatie , #Buget