Bugetul Ministerului Justitiei, adoptat de Comisiile de buget

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 12:42
1189 citiri
Bugetul Ministerului Justitiei, adoptat de Comisiile de buget

Comisiile reunite de buget-finante au adoptat sambata bugetul Ministerului de justitiei, fara a adopta niciun amendament fata de forma propusa de Guvern, in conditiile in care social-democratii au criticat subfinantarea acestui domeniu, anunta NewsIn.

"Ministerul Justitiei este condus de un om politic care subfinanteaza in mod premeditat bugetul instantelor, iar instantele nu au capacitate sa functioneze.

Folosind parghiile constitutionale, Executivul intervine prin ordonante de urgenta si proroga de doi ani de zile un termen prin care Romania era obligata sa dea independenta instantelor din punct de vedere financiar.

De doi discutam acest lucru, dar nu se doreste", a afirmat presedintele Comisiei de buget din Camera, social-democratul Viorel Stefan.

Bugetul Ministerului Justitiei a fost aprobat cu 24 de voturi "pentru", si 23 "impotriva".

Legea bugetului de stat pentru 2011 prevede alocarea unui buget pentru Ministerul Justitiei (MJ) de 2.131.449.000 de lei, suma cu 13,91% mai mica decat cea acordata prin bugetul pe 2010, jumatate din bugetul institutiei fiind alocata cheltuielilor de personal, potrivit proiectului MFP.

#buget, #minister, #justitie, #comise, #adoptat , #Buget