Bugetul de stat, dezbatut in week-end la comisiile parlamentare

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 13:43
1033 citiri
Bugetul de stat, dezbatut in week-end la comisiile parlamentare

Proiectul legii bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale pe 2011 vor fi dezbatute vineri, sambata si duminica in comisiile parlamentare de buget, iar incepand de saptamana viitoare in plenul Parlamentului, au stabilit, luni, Birourile permanente ale Camerei si Senatului, relateaza Mediafax.

Secretarul Camerei Dumitru Pardau (PDL) a precizat ca Birourile permanente au stabilit, cu 16 voturi "pentru" si 3 voturi "impotriva", apartinand PSD, si doua abtineri, calendarul de dezbatere in Parlament al proiectului legii bugetului de stat si al celui al asigurarilor sociale de stat pe anul viitor. 

Astfel, luni, marti si miercuri parlamentarii vor putea depune amendamente, iar joi, 16 decembrie, proiectul legii bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale de stat pe anul viitor vor fi dezbatute in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit lui Pardau, aceste proiecte vor fi analizate vineri, sambata si duminica de comisiile de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca luni, 20 decembrie, sa inceapa dezbaterea in plen a bugetului de stat pe anul viitor.

Dumitru Pardau a mai spus ca la sedinta Birourilor permanente s-a discutat si despre eventualitatea depunerii unei motiuni de cenzura dupa asumarea raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii, stabilindu-se ca aceasta sa fie citita joi, 16 decembrie, in plenul Parlamentului, si dezbatuta luni, 20 decembrie. 

"Am stabilit ca, in cazul in care va fi depusa o motiune de cenzura, aceasta sa fie dezbatuta in plenul Parlamentului luni, 20 decembrie, la ora 10.00, iar dezbaterea bugetului sa inceapa in plen la ora 17.00.

In cazul in care nu se va depune o motiune de cenzura, atunci dezbaterea proiectului de buget va incepe in plenul Parlamentului luni, 20 decembrie, la ora 10.00", a explicat secretarul Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #asigurari, #comisii, #parlamentare, #sociale , #Buget