Bugetul Autoritatii Electorale Permanente pe 2012, redus cu peste 20%

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 14:54
1148 citiri
Bugetul Autoritatii Electorale Permanente pe 2012, redus cu peste 20%

Bugetul Autoritatii Electorale Permanente (AEP) pentru anul 2012 este redus cu peste 20%, a declarat luni secretarul de stat Tiberiu Covaci, la comisiile parlamentare de specialitate.

El a spus ca este un buget de austeritate, la fel ca la alte institutii ale statului si ca nu contine bani pentru organizarea alegerilor de anul viitor.

Covaci a explicat ca este asigurat un strict minim necesar activitatii AEP si ca cheltuielile pentru alegeri nu se gasesc defalcate in proiectul de buget pentru ca legile electorale si cea a finantelor publice precizeaza ca aceste cheltuieli se aproba prin hotarari de Guvern in termen de zece zile dupa stabilirea datei alegerilor.

Bugetul pe 2012 inseamna 15,3 milioane lei din care 5,59 milioane lei cheltuieli de personal, 1,7 milioane lei cheltuieli de capital si restul cheltuieli curente.

De asemenea, Tiberiu Covaci a spus ca in ceea ce priveste colegiile electorale, ele au fost stabilite in 2008 iar AEP poate face actualizari ale colegiilor in variantele in care numarul populatiei din colegiu scade sau creste cu procente mai mari de 10%. Pana in momentul de fata aceste situatii nu au fost semnalate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget 2012, #buget Autoritate Electorala, #reducere buget alegeri , #Buget