Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetul apararii este prea mic pentru obligatiile Romaniei fata de NATO

Bugetul apararii este prea mic pentru obligatiile Romaniei fata de NATO
Romania nu isi poate indeplini obligatiile pe care le are fata de NATO. Avertismentul a fost facut de seful Marelui Stat Major, Eugen Badalan, in fata Comisiei de Aparare din Senat. Badalan a atras atentia ca bugetul alocat Armatei pentru anul viitor este cu aproximativ 13 procente mai mic decat cel necesar. In fata NATO, tara noastra s-a angajat ca, pana in 2008, sa asigure o finantare de 2,38% din PIB pentru armata. Insa, prin proiectul de buget pentru anul viitor se aloca doar 1,85% din PIB. Seful Marelui Stat Major a subliniat ca nu se poate renunta la nici un obiectiv din cele asumate de Romania, dar pot fi facute renegocieri.

"Ecuatia nu este foarte complicata: ori indeplinim obiectivele pe care ni le-am asumat si pentru aceasta asiguram resursele necesare, ori, daca nu pot fi asigurate resursele necesare, reformulam obiectivele si le renegociem in interiorul Aliantei", a apreciat Badalan.

La finalul audierilor, reprezentantii Comisiei pentru Aparare au precizat ca se vor face "diligentele necesare" pentru ca Armata sa primeasca bugetul de care are nevoie. Insa, despre acest subiect, senatorii vor discuta, saptamana viitoare, si cu ministrul Apararii, Teodor Atanasiu.

Antena 3

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 870 ori