Bugetul Afacerilor Europene: 86,70 milioane lei in 2012

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 17:45
1038 citiri
Bugetul Afacerilor Europene: 86,70 milioane lei in 2012

Bugetul Ministerului Afacerilor Europene a fost adoptat, miercuri, de comisiile de buget-finante ale Parlamentului, fara sa intervina nicio modificare fata de forma propusa de Guvern.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat in cadrul dezbaterilor ca "bugetul este suficient" pentru "sarcinile si obiectivele" pe care si le-a propus in 2012.

"Pentru anul 2012, Ministerul Afacerilor Europene a fundamentat un buget in suma de 86,70 milioane de lei cu finantare 100% din bugetul de stat, detaliat pe 6 titluri de cheltuieli, cheltuieli de personal, bunuri si servicii, transferuri catre institutiile publice, ma refer aici la Institutul European din Romania, alte transferuri, fonduri externe nerambursabile si cheltuieli de capital", le-a spus Orban senatorilor si deputatilor din comisiile parlamentare.

El a mentionat ca principala misiune a ministerului o reprezinta cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare nerambursabile. Orban a mai explicat ca pentru o mai buna functionare a ministerului "in baza unei hotarari de guvern care a fost deja publicata si a intrat in vigoare, Ministerul Afacerilor Europene indeplineste si functiile aferente Punctului National de Contact pentru mecanismul financiar al Spatiului Economic European etapa a doua 2009-2014 si indeplineste atributiile aferente Punctului National de Contact pentru mecanismul financiar 2009- 2014".

"Urmare a acestei hotarari de guvern se organizeaza Directia de Asistenta, Spatiul Economic European cu un numar de 15 posturi, care se vor finanta suplimentar in anul 2012", a conchis el.

#aprobare buget Afacerilor Europene, #buget minister , #Buget