Bugetele ministerelor Educatiei, Transporturilor si Dezvoltarii au fost adoptate

Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 00:27
1023 citiri
Bugetele ministerelor Educatiei, Transporturilor si Dezvoltarii au fost adoptate

Comisiile de buget-finante au adoptat sambata bugetele ministerelor Educatiei, Transporturilor, Dezvoltarii si Mediului in forma propusa de Guvern, anunta Newsin.

La dezbaterile bugetului Educatiei a luat parte ministrul Daniel Funeriu, care a precizat ca bugetul institutiei pe care o conduce se ridica la 8,55 miliarde de lei.

In ceea ce priveste amendamentele propuse, deputatul PDL Constantin Dascalu a sustinut o suplimentare de fonduri pentru un "parc IT" din judetul Craiova cu 10 milioane de lei.

"Este singurul parc IT care ne permite sa exportam produse, sa exportam servicii. Rugamintea mea este sa sprijiniti aceasta investitie cu o suplimentare. Eu am discutat si cu ministrul Finantelor si a zis ca va sustine asa ceva daca va fi cazul. Nu pot sa cred ca o prioritate nationala prevazuta de noi in programul electoral cu care ne-am dus in campania electorala, pe care eu am cantat-o pe la toate usile si am spus la toate televiziunile din Craiova ca va fi cel mai frumos parc din Romania, pentru ca asta e prioritate nationala a guvernarii noastre.

Nu pot sa accept asa ceva, pentru ca de la minister i s-a promis rectorului ca va fi anul viitor 15 milioane de lei si a uitat cineva un zero", a afirmat Dascalu in ceea ce priveste parcul tehnologic IT la Craiova.

Mai mult, deputatul PDL a precizat ca democrat-liberalii au propus in campania electorala cu trei prioritati nationale: agricultura, turism si IT.

Pledoaria lui Dascalu a starnit rasetele celorlalti membri ai comisiilor, insa a fost sustinut la vot chiar de parlamentarii opozitiei.

"Nu putem suplimenta sume, din pacate", a intervenit secretarul de stat din MFP, Gheorghe Gherghina, spre amuzamentul celorlalti colegi.

In cele din urma amendamentul a fost respins, beneficiind doar de 13 voturi pentru, inclusiv din partea parlamentarilor PNL si PSD, 11 voturi impotriva si 10 abtineri, determinand dezamagirea vizibila a deputatului PDL.

De asemenea, membrii comisiilor de buget-finante au aprobat bugetul ministerului Mediului, in cuantum de 2,3 miliarde de lei, dar si pe cel al ministerului Transporturilor, care se ridica la 11,5 miliarde de lei.

Totodata, a fost adoptat inclusiv bugetul ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in forma Guvernului, la nivelul a 2,7 miliarde de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#buget, #educatie, #transporturi, #ministere, #fonduri , #Buget