Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetele Afacerilor Interne si Apararii, avizate. Bugetul pentru Cultura a fost suplimentat

Bugetele Afacerilor Interne si Apararii, avizate. Bugetul pentru Cultura a fost suplimentat


Comisiile parlamentare continua, vineri, avizarea bugetelor ministerelor pentru anul,parlamentarii votand deja asupra bugetelor Ministerelor Afacerilor Interne, Apararii si Culturii.

Bugetul Ministerului Culturii pe anul 2014, de 562,5 milioane de lei, a fost avizat favorabil de Comisiile de cultura din Parlament, care au adoptat si un amendament pentru suplimentarea acestei sume cu 2,85 milioane de lei, banii fiind luati de la Presedintie, Curtea Constitutionala si ANI.

Comisiile reunite pentru cultura din Senat si Camera Deputatilor au avizat favorabil, vineri, cu unanimitate de voturi, bugetul Ministerului Culturii pe anul 2014, care este in cuantum de 562.586.000 de lei.

La acesti bani se va adauga o suma de 2.850.000 de lei, un amendament in acest sens propus de deputatii UDMR Marton Arpad si Erdei D. Istvan si senatorul UDMR Vegh Alexandru fiind adoptat cu unanimitate de voturi de Comisiile reunite de cultura ale Parlamentului.

Potrivit lui Marton Arpad, suma de 2.850.000 de lei va fi destinata consolidarii si restaurarii monumentelor istorice.

Votul bugetelor la Afaceri Interne si Aparare

Comisiile pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala ale Parlamentului au avizat favorabil, vineri, fara amendamente, cu unanimitate de voturi, proiectul de buget pentru anul 2014 pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit proiectului de buget, acestui minister ii vor fi alocate anul viitor 8,3 miliarde de lei, fata de 8,7 miliarde de lei in anul 2013.

Comisiile pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala ale Parlamentului au avizat favorabil, vineri, fara amendamente, cu unanimitate de voturi, proiectul de buget al MApN propus de Guvern pentru anul 2014, de 6,8 milioane de lei, fata de 6,2 milioane de lei in acest an.

Bugetul MApN pentru anul 2014 va fi de 6.873.143.000 lei, in conditiile in care acest minister a beneficiat in 2013 de la bugetul de stat de 6.244.859.000 de lei.

La inceputul sedintei, ministrul Apararii, Mircea Dusa, le-a cerut parlamentarilor din cele doua comisii sa aprobe proiectul in forma propusa de executiv, care asigura "functionarea normala" a activitatilor Ministerului Apararii Nationale.

"Asa cum am aprobat in documentele noastre strategice avizate de CSAT si ne-am stabilit ca acel obiectiv de a ajunge in anul 2016 la 2% din PIB, am avut in vedere la redactarea proiectului de buget acest principiu pe care l-am stabilit in comun si bugetul pentru anul 2014 va reprezenta 1,42% din PIB, astfel ca, in urmatorii ani, 2015-2016, si in functie de cresterea economica (...), sa putem ajunge la acel deziderat al nostru sa alocam 2% din PIB pentru MApN", a mai spus ministrul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1448 ori