Blaga: Ii chem pe toti parlamentarii responsabili sa nu voteze acest buget

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 09:30
1236 citiri
Blaga: Ii chem pe toti parlamentarii responsabili sa nu voteze acest buget

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a facut apel, sambata, la Pitesti, la toti parlamentarii "responsabili" sa nu voteze proiectul de buget pentru 2014, pe care l-a caracterizat ca fiind "un buget fanariot", "un buget parsiv, pentru ca da cu o mana si ia cu trei".

"Ii chem pe toti parlamentarii responsabili sa nu voteze acest proiect de buget, care este unul de involutie economica a Romaniei, nici macar de stagnare. Este un buget de involutie, este un buget parsiv, pentru ca da cu o mana si ia cu trei. Cresterile de pensii si salarii anuntate de Guvern nu vor putea acoperi majorarile de taxe preconizate pentru anul viitor. Spun ca indexeaza cu trei si ceva la suta si de fapt din toate analizele facute de economisti reiese ca din buzunarul fiecarui roman, anul viitor, se va scoate cel putin un salariu mediu pe economie. Este un buget fanariot, pentru ca au repornit tavalugul taxelor si impozitelor", a declarat Vasile Blaga.

El a mai spus ca "in momentul asta, PNL nu este altceva decat un altfel de PSD", precizand ca liberalii au abandonat principiile de dreapta in momentul in care au acceptat un proiect de buget construit pe principii de stanga.

De asemenea, Blaga a afirmat ca, din punctul sau de vedere, Crin Antonescu nu mai are "vreo sansa la presedintia Romaniei".

"Antonescu nu cred ca mai are vreo sansa la presedintia Romaniei, dar in acelasi timp Ponta, incapabil sa inteleaga economia romaneasca, incapabil sa inteleaga economia in general, indreapta tara spre un dezastru si va incerca sa scape (...), va incerca sa fuga spre o astfel de candidatura. (...) PNL este intr-o alianta cu USL. PNL nu este altceva decat un altfel de PSD in momentul asta. Ce poti sa spui despre un partid care a sustinut acest proiect de buget socialist? Ce poti sa spui despre un Antonescu, un Chitoiu, ca accepta acest buget? Daca il accepta, asta inseamna capitularea PNL in fata PSD. Este clar ca sunt macinati (USL - n.r.) de lupte interne, ele se amplifica de la zi la zi. Eu le doresc sa ramana uniti si sa plateasca impreuna pentru toate promisiunile neonorate", a declarat Vasile Blaga.

Pe de alta parte, Blaga a spus ca PDL este pregatit "sa-si asume rolul de principala forta politica pe viitor", adaugand ca "un prim succes va fi obtinut la alegerile europarlamentare, cand PDL va deveni al doilea partid din Romania".

"Partidul crede in steaua lui, crede ca are solutii pentru Romania si sunt convins ca din nou vom ajunge la guvernare, poate mai repede decat isi inchipuie USL. Un prim succes va fi obtinut la alegerile europarlamentare, cand PDL va deveni al doilea partid din Romania si cea mai importanta forta politica de dreapta. De sase luni, luna de luna, partidul acesta a crescut un punct. Nu e mult, dar sunt convins ca foarte curand vom atinge pragul psihologic de 20 la suta, iar de aici incepem sa mergem si mai puternic inainte", a spus liderul PDL.

Vasile Blaga a participat, sambata, la Pitesti, la sedinta Consiliului de Coordonare Judetean al PDL Arges, in cadrul careia au fost alese noile structuri de conducere ale organizatiei. Astfel, deputatul Catalin Teodorescu a fost ales in functia de presedinte al PDL Arges, el fiind de altfel singurul candidat.

Teodorescu a obtinut 372 de voturi "pentru" si 12 "impotriva". Prim-vicepresedinti au fost votati Gheorghe Alecsei si Gabriel Patentasu, iar secretar general - Danut Bica.

#Blaga buget 2013, #Blaga buget Romania 2013, #Blaga buget parlamentari , #Buget