Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Berceanu se imprumuta pentru exproprieri

Berceanu se imprumuta pentru exproprieri

Finantarea din fonduri europene nerambursabile petru autostrada Arad - Timisoara creste de mai bine de trei ori.

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a stabilit recent cu vicepresedintele Bancii Europene de Investitii (BEI), Matthias Kolatz- Ahden, inversarea proportiei dintre fondurile de coeziune nerambursabile si sumele imprumutate de BEI pentru acest proiect.

"Am cazut de acord ca fondurile nerambursabile sa creasca de la 50 de milioane de euro la 170 de milioane de euro.


Ei sunt de acord sa utilizam diferenta pentru exproprierea terenurilor. Pana acum, exproprierile erau cheltuieli neeligibile, deci trebuiau facute pe banii de la buget", a spus ministrul Berceanu.


"Platile se fac de la buget"


Diferenta inseamna 120 de milioane de euro, iar oficialii MT nu au oferit inca, oficial, un motiv pentru schimbarea destinatiei acestor bani.


Totusi, bugetul statului este degrevat astfel de niste cheltuieli, iar banii "economisiti" pot fi redirectionati.


"Platile pentru exproprieri se fac de la bugetul de stat. In privinta autostrazii Arad - Timisoara deja au inceput si sunt alocari intr- o proportie mare", spune insa Mihaela Hurezeanu, purtator de cuvant al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1096 ori
Citeste mai multe despreexproprieri buget finantare fonduri