Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancile, obligate sa explice clientului termenii din contract

Bancile, obligate sa explice clientului termenii din contract

Deputatii din Comisia de buget au adoptat, joi, un amendament la OUG 50/2010, care confera consumatorului dreptul de a cere explicatii in scris bancii in legatura cu notiunile din contract pe care nu le intelege, bancile avand obligatia de a le oferi, relateaza NewsIn.

Deputatii au transat, joi, doar articolele 33 si 34 din OUG 50/2010, care prevad obligatii ale bancilor de a fi explicite si transparente in informatiile pe care le pun la dispozitia consumatorilor, mai ales in faza precontractuala, a explicat presedintele Comisiei, Viorel Stefan.

Potrivit amendamentului adoptat, consumatorului i se da dreptul de a cere explicatii in scris bancii in legatura cu orice notiune din continutul contractului pe care el nu o intelege si creeaza obligatia bancilor de a pune la dispozitia consumatorului in scris aceste explicatii.

Potrivit lui Stefan, daca explicatiile sunt insusite de consumator, documentul devine parte din contractul de credit.

"Pe baza acestor redefiniri, explicitari, judecarea derularii contractului se va face mai corect", a mai spus social-democratul. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 667 ori
Citeste mai multe desprebanci consumator stefan