Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Balkan Petroleum cere anularea contractului de vanzare a Rafo

Balkan Petroleum cere anularea contractului de vanzare a Rafo

Fostul actionar majoritar al companiei RAFO, Balkan Petroleum a cerut anularea contractului cu firma Calder-A International BV, prin care aceasta devenea principalul actionar al rafinariei, a declarat presedintele BkP, Marian Iancu, pentru un post deteleviziune.Marian Iancu a spus ca societatea pe care o reprezinta doreste returnarea celor 30 de milioane de dolari platiti de Calder pentru pachetul majoritar de actiuni de la RAFO. Presedintele BkP a precizat ca daca anularea contractului va fi aprobata de un tribunal prin hotarare definitiva, BkP va restitui banii societatii Calder-A International.

De cealalta parte, reprezentantii Calder-A anunta ca BkP nu mai are dreptul sa rezilieze contractul, pentru ca a incasat deja pretul stabilit pentru vanzarea pachetului de aproape 98 la suta din actiunile RAFO Onesti.

De asemenea, reprezentantii firmei mai spun ca BkP nu poate decide unilateral rezilierea contractului de vanzare-cumparare sau renuntarea la contractul de novatie. Prin contractul de novatie, cumparatorul isi asuma toate obligatiile vechiului proprietar, inclusiv datoriile. O hotarare judecatoreasca arata ca transferul de proprietate la RAFO se poate face doar cu acordul statului iar statul a fost impotriva intrarii unui nou actionar.

Reprezentantii statului nu au aprobat transferul pentru ca nu aveau informatii despre Calder, mai precis despre capacitatea acestei firme de a plati datoriile la buget, de peste 700 de miliarde de lei.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 846 ori