Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS nu accepta esalonarea datoriilor Energomur

AVAS nu accepta esalonarea datoriilor Energomur

Agentia pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu a acceptat graficul de esalonare a platii datoriilor regiei de termoficare a municipiului Targu Mures - Energomur.Regia are datorii de circa 12,9 milioane lei (129 miliarde lei vechi), pe care AVAS le-a preluat la privatizarea Distrigaz Nord.

Consiliul Local Targu Mures a aprobat la inceputul lunii septembrie un grafic de esalonare pana in 2008, inclusiv, a acestor datorii, schema fiind aprobata initial, in principiu, de catre AVAS.

Potrivit directorului financiar al Energomur, Nicoleta Enachescu, un expert al AVAS va fi prezent in urmatoarea saptamana la Targu Mures, pentru a evalua cele 40 de centrale termice din municipiu oferite ca garantie de plata a sumelor pe care Energomur le datoreaza AVAS. Ca sa deblocheze conturile escrow ale Energomur, pe care le-a blocat in urma cu cateva saptamani, AVAS a solicitat plata unui avans de 10% din suma datorata.

Consiliul Local Targu Mures a aprobat, joi seara, scoaterea a 900.000 de lei (9 miliarde de lei vechi) din bugetul destinat dispeceratului centralizat si apelarea pentru restul de sume la rezerva bugetara locala.

Sursa: MEDIAFAX

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 766 ori