Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Apicultura, sprijinita anual cu sapte milioane euro de la buget si surse UE

Apicultura, sprijinita anual cu sapte milioane euro de la buget si surse UE

Activitatile de apicultura vor fi sprijinite anual cu aproximativ sapte milioane euro, finantare asigurata de la bugetul de stat si din fonduri comunitare, in scopul refacerii efectivelor apicole si pentru asigurarea productiei interne si de export, a decis Guvernul in sedinta de miercuri, potrivit Mediafax.

Finantarea este prevazuta in Programului national apicol pentru perioada 2011-2013, aprobat de Executiv.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a precizat ca finantarea va fi asigurata in proportie de 50% de la bugetul de stat si inca 50% din fonduri comunitare, insumand anual aproximativ sapte milioane euro.

Pentru acest an, valoarea finantarii de la bugetul de stat se ridica la 14,7 milioane lei.

Fondurile comunitare anuale alocate acestui program sunt estimate la peste trei milioane euro.

Tabara a aratat ca programul prevede acordarea de asistenta tehnica pentru apicultori si grupuri de apicultori, sustinerea refacerii efectivului national de albine, precum si sustinerea productiei interne si prezenta pe piata externa.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Agriculturi, anul trecut au fost produse 21.000 tone de produse apicole comerciale, numarul familiilor de albine depasind 1,4 milioane. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4748 ori