Adoptarea bugetului pentru 2013: Dezbaterile se reiau miercuri

Marti, 12 Februarie 2013, ora 12:12
1542 citiri
Adoptarea bugetului pentru 2013: Dezbaterile se reiau miercuri

Termenul pentru judecarea, de catre Curtea Constitutionala, a legalitatii procedurii de adoptare a Legii bugetului a fost schimbat din 20 februarie pentru miercuri, 13 februarie.

Miercuri, Curtea Constitutionala (CC) va dezbate contestatia PDL referitoare la neconstitutionalitatea procedurii dezbaterii si votarii bugetului, formatiunea democrat-liberale reclamand abuzuri ale majoritatii parlamentare privind adoptarea proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2013.

"Aceste abuzuri constau in prelungirea programului de dezbatere si vot al bugetului in mod neregulamentar peste timpul votat initial, lipsa cvorului la votarea bugetelor Educatiei, Sanatatii, Economiei, lipsa de cvorum contestata de noi la miezul noptii cand ne-am retras din sala.

De asemenea, contestam pentru ca a fost o situatie fara precedent inregistrata in functinarea Camerei Deputatilor, generata de netrimiterea amendamentelor opozitiei, care fusesera respinse de Comisiile buget-finante, la dezbaterea din plen", a explicat Raluca Turcan, vicepresedinte al formatiunii democrat-liberale.

Parlamentul a adoptat, joi, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, in favoarea adoptarii proiectului de act normativ propus de Guvern pronuntandu-se, oficial, 309 senatori si deputati si fiind inregistrate 108 voturi "impotriva".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Curtea Constitutionala dezbatere buget, #buget 2013 CC, #buget stat 2013 CC , #Buget