Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Adoptarea bugetului pentru 2013: Dezbaterile se reiau miercuri

Adoptarea bugetului pentru 2013: Dezbaterile se reiau miercuri


Termenul pentru judecarea, de catre Curtea Constitutionala, a legalitatii procedurii de adoptare a Legii bugetului a fost schimbat din 20 februarie pentru miercuri, 13 februarie.

Miercuri, Curtea Constitutionala (CC) va dezbate contestatia PDL referitoare la neconstitutionalitatea procedurii dezbaterii si votarii bugetului, formatiunea democrat-liberale reclamand abuzuri ale majoritatii parlamentare privind adoptarea proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2013.

"Aceste abuzuri constau in prelungirea programului de dezbatere si vot al bugetului in mod neregulamentar peste timpul votat initial, lipsa cvorului la votarea bugetelor Educatiei, Sanatatii, Economiei, lipsa de cvorum contestata de noi la miezul noptii cand ne-am retras din sala.

De asemenea, contestam pentru ca a fost o situatie fara precedent inregistrata in functinarea Camerei Deputatilor, generata de netrimiterea amendamentelor opozitiei, care fusesera respinse de Comisiile buget-finante, la dezbaterea din plen", a explicat Raluca Turcan, vicepresedinte al formatiunii democrat-liberale.

Parlamentul a adoptat, joi, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, in favoarea adoptarii proiectului de act normativ propus de Guvern pronuntandu-se, oficial, 309 senatori si deputati si fiind inregistrate 108 voturi "impotriva".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1421 ori