33 mil. lei pentru indiguirea Siretului si inaltarea digului de la Grindu

Joi, 08 Iulie 2010, ora 01:06
1187 citiri
33 mil. lei pentru indiguirea Siretului si inaltarea digului de la Grindu

Guvernul a alocat miercuri 33 de milioane de lei pentru indiguirea malului Siretului, pe o distanta de 18 kilometri, si pentru inaltarea digului din localitatea tulceana Grindu, pe o lungime de 5,5 kilometri, anunta un comunicat al Ministerului Mediului, citat de Newsin.

Astfel, 25 de milioane de lei sunt destinate lucrarilor de indiguire, pe o lungine de 18 km, a malului drept al raului Siret, pe tronsonul Serbesti, Siretu, Schineni, Saucesti, Holt.

Diferenta de opt milioane de lei va fi utilizata petru inaltarea, pe o lungime de 5,5 km, a "digului contur" din localitatea Grindu, judetul Tulcea.

Alocarea sumei de 33 milioane lei din Fondul pentru Mediu s-a realizat prin suplimentarea fondurilor pentru "Programul de lucrari destinate prevenirii, inlaturarii si diminuarii efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase la lucrarile de gospodarire a apelor, aferente obiectivelor din domeniul public al statului" ca urmare a rectificarii bugetului Administratiei Fondului pentru Mediu, aprobata tot miercuri de Executiv, precizeaza comunicatul.

Decizia a fost luata de Executiv in urma inundatiilor din ultimele saptamani, care au afectat in special judetele din nord-estul tarii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#inundatii, #siret, #diguri, #buget , #Buget