Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

300.000 de platitori vor contribui in plus la CAS

300.000 de platitori vor contribui in plus la CAS

Numarul persoanelor care platesc contributii la sistemul de pensii publice va creste cu aproape 300.000, prin introducerea in sistem a celor ce realizeaza venituri liberale, se arata in expunerea de motive a proiectului legii privind sistemul unitar de pensii publice, informeaza NewsIn.

Ministerul Muncii sustine ca "principiul obligativitatii si principiul contributivitatii la sistemul unitar de pensii publice va asigura ca toate persoanele care obtin venituri profesionale sa plateasca contributii la bugetul asigurarilor sociale de stat".


"Persoanele mentionate mai sus fac parte din categoria liberilor profesionisti, a managerilor, a membrilor asociatiilor familiale, etc.


Desi in prezent exista circa 400.000 persoane cu venituri din profesii liberale, care platesc impozite la bugetul de stat (date de la Agentiei Nationale de Administrare Fiscala), doar 100.000 de persoane, platesc conform legii contributii pentru pensii", se arata in document.


Ministrul Muncii, Mihai Seitan, declara joi pentru NewsIn ca persoanele care sunt platite exclusiv cu drepturi de autor sau cu conventii civile, precum artistii, sportivii sau jurnalistii, vor trebui sa plateasca contributii sociale pentru echivalentul a cel putin doua salarii minime pe economie.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1513 ori
Citeste mai multe desprebuget cas contributii impozite