Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

1.5 miliarde lei pentru reabilitarea litoralului romanesc

1.5 miliarde lei pentru reabilitarea litoralului romanesc
Fondurile necesare, estimate pentru reabilitarea si protectia partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre, se ridica la circa 1,489 miliarde lei, conform unui proiect de Hotarare privind reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc, spus dezbaterii publice de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD).

Conform proiectului, pentru lucrarile de combatere a eroziunii costiere sunt necesare investitii de 1,106 miliarde lei, iar pentru pentru lucrarile de consolidare a falezelor valoarea estimata este de 383 milioane lei.

Conform proiectului de hotarare, aceste fonduri vor fi asigurate de la bugetul de stat.

Romania dispune in prezent de un litoral care se intinde pe circa 240 km, la Marea Neagra. Industrializarea, dezvoltarea comerciala si presiunea progresiva exercitata de cresterea demografica, in multe locuri ale zonei costiere, au condus la intensificarea fenomenelor de eroziune, inundatii, pierderi de zone umede, poluare, exploatare excesiva a terenurilor si a resurselor de apa si la reducerea considerabila a diversitatii biologice.

In ultimii 35 ani, plaja romaneasca a pierdut din suprafata peste 2.400 ha (circa 80 ha/an), in timp ce acumularile au fost de numai 200 ha (circa sapte ha/an).

Se estimeaza ca, pe termen mediu, procesul de eroziune a litoralului romanesc va fi cel putin la fel de activ ca in ultimile trei decenii.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 769 ori