Prioritati pentru Romania in 2013 - inlesnirea investitiilor, privatizarile si infrastructura

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 14:05
1841 citiri
Prioritati pentru Romania in 2013 - inlesnirea investitiilor, privatizarile si infrastructura

Principalele prioritati pentru Romania anul viitor, din punct de vedere economic, ar trebui sa fie implementarea de reforme care sa inlesneasca investitiile, realizarea de progrese in privinta privatizarilor si imbunatatirea calitatii infrastructurii de transporturi, potrivit unui raport al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Prima dintre "prioritatile cheie" pentru Romania in 2013 este imbunatatirea climatului investitional, considera expertii institutiei.

"Este nevoie de intensificarea eforturilor pentru reducerea birocratiei si inlaturarea problemelor de avizare, considerate de catre mediul de afaceri, in sondaje, drept principalele probleme ale mediului investitional" , se spune in raport.

In continuare, BERD noteaza ca Romania ar trebui sa progreseze in privinta privatizarilor importante din sectoare economice cheie.

"Guvernul si-a exprimat angajamentul sa continue vanzarea de active importante, insa procesul de implementare a fost lent si ar trebui accelerat daca se doreste realizarea unor privatizari anul viitor" , noteaza BERD.

Calitatea infrastructurii de transport are nevoie de asemenea de "imbunatatiri semnificative".

#raport BERD, #economie romania, #investitii romania, #raport comisia europeana , #Analiza economica