Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prioritati pentru Romania in 2013 - inlesnirea investitiilor, privatizarile si infrastructura

Prioritati pentru Romania in 2013 - inlesnirea investitiilor, privatizarile si infrastructura


Principalele prioritati pentru Romania anul viitor, din punct de vedere economic, ar trebui sa fie implementarea de reforme care sa inlesneasca investitiile, realizarea de progrese in privinta privatizarilor si imbunatatirea calitatii infrastructurii de transporturi, potrivit unui raport al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Prima dintre "prioritatile cheie" pentru Romania in 2013 este imbunatatirea climatului investitional, considera expertii institutiei.

"Este nevoie de intensificarea eforturilor pentru reducerea birocratiei si inlaturarea problemelor de avizare, considerate de catre mediul de afaceri, in sondaje, drept principalele probleme ale mediului investitional" , se spune in raport.

In continuare, BERD noteaza ca Romania ar trebui sa progreseze in privinta privatizarilor importante din sectoare economice cheie.

"Guvernul si-a exprimat angajamentul sa continue vanzarea de active importante, insa procesul de implementare a fost lent si ar trebui accelerat daca se doreste realizarea unor privatizari anul viitor" , noteaza BERD.

Calitatea infrastructurii de transport are nevoie de asemenea de "imbunatatiri semnificative".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1663 ori