Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pierderi economice record, cauzate de catastrofele naturale

Pierderi economice record, cauzate de catastrofele naturale


Pierderile economice provocate de catastrofele naturale au atins anul trecut un nivel record de 366 miliarde de dolari, se arata intr-un studiu ONU publicat miercuri, transmite AFP.

In 2011, ONU a numarat 302 catastrofe naturale care au provocat decesul a 29.782 persoane, au afectat 206 milioane de persoane si au provocat pagube economice record de 366 miliarde de dolari. Precedentul record data din anul 2005, cand catastrofele naturale au provocat pierderi economice de 243 miliarde de dolari.

Seismul care a lovit Japonia in luna martie a fost responsabil pentru cea mai mare parte (210 miliarde de dolari) din pierderile economice provocate anul trecut de catastrofele naturale.

"Cutremurul si tsunamiul care au lovit Japonia ne reamintesc ca nu putem ignora lectiile istoriei. Marile orase situate in zonele seismice trebuie sa ia in serios probabilitatea reproducerii evenimentelor", a declarat directoarea Strategiei Internationale de Reducere a Dezastrelor (UNISDR), Margareta Wahlstrom.

Din cele 206 milioane de persoane afectate de dezastrele naturale inregistrate anul trecut, aproximativ 106 milioane persoane au fost afectate de inundatii, in timp ce 60 de milioane au fost afectate de seceta (in principal in China si Cornul Africii) iar furtunile au afectat 34 milioane persoane

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1207 ori