Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Europa in fata furtunii: Perspective pentru o noua viziune de vecinatate

Europa in fata furtunii: Perspective pentru o noua viziune de vecinatate

Oficiali de rang inalt, importanti reprezentanti ai mediului de afaceri si experti la nivel mondial se reunesc pentru a patra oara la Bucuresti in cadrul conferintei Bucharest Forum 2015, ce va avea loc intre 15-16 octombrie, la Sala Aula a Ministerului Culturii.

Tema reuniunii din acest an: "Europa in fata furtunii: Perspective pentru o noua viziune de vecinatate".

Anul acesta, Bucharest Forum se bucura de participarea a peste 350 de participanti si 70 de speakeri din Europa, America, regiunea Marii Negre, regiunea Caucaz si Asia Centrala.

Printre speakerii conferintei se numara Maros Sefcovic (Vicepresedinte al Comisiei Europene pentru Uniune energetica), Alexander Vershbow (Secretar general adjunct al NATO), Bogdan Aurescu (Ministru al Afacerilor Externe), Mircea Geoana (presedinte al Institutului Aspen Romania), Ivan Vejvoda (Senior Vice President for Programs, The German Marshall Fund of the US), Benedetto della Vedova (subsecretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Italia), Mihnea Constantinescu (Ambasador cu insarcinari speciale pentru securitate energetica, Guvernul Romaniei), Pirkka Tapiola (Seful Delegatiei Uniunii Europene in Republica Moldova), Charles Ries (vicepresedinte RAND Corporation), Tim Judah (Corespondent in Balcani, The Economist), Tedo Japaridze (Presedinte al Comisiei pentru relatii externe a Parlamentului din Georgia), Mehmet Ogutçu (Chairman, Global Resources Partnership & Founder and Executive Chair, Bosphorus Energy Club), Andriy Shevchenko (Presedinte Centre for Public Media, Ucraina), Liina Areng (Sef pentru Relatii Internationale, Autoritatea pentru Sisteme Informatice, Estonia), Florin Cosmoiu (Seful Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii), Shen Weizhong (Director adjunct al Departamentului de Afaceri Europene, Ministerul de Externe al Republicii Populare Chineze), Seyed Vahid Karimi (Director pentru Studii Europene, Institutul pentru Studii Politice si Internationale, Iran), Sinan Ulgen (Visiting Scholar, Carnegie Europe), Vasile Iuga (Cluster Leader, South and Eastern Europe).

Acestora li se vor alatura importanti reprezentanti ai mediului de afaceri, reprezentanti ai unor institutii internationale precum Banca Asiatica pentru Dezvoltare si Parlamentul European, reprezentanti ai retelei internationale a Institutelor Aspen, dar si experti de renume mondial din cadrul unor think-tank-uri precum Brookings Institution, EastWest Institute, Carnegie Europe, Center for Strategic and International Studies, Center for European Policy Analysis, EGMONT - The Royal Institute for International Relations, Institute for Democracy and Electoral Assistance, European Council on Foreign Relations.

Criza din Ucraina continua sa ridice provocari la nivelul regiunii in ce priveste identificarea unor noi oportunitati de colaborare si sa testeze totodata capacitatea institutiilor de securitate occidentale existente de a dezvolta parteneriate trans-regionale sustenabile.

Schimbari la nivel european si global accentueaza nevoia unor solutii sistemice si a unor raspunsuri credibile la provocari fara precedent in ultimul sfert de secol.

Miza nu este doar pacea si securitatea in Europa dar si setul de valori pe care sunt fondate relatiile dintre statele membre ale NATO si UE.

Agenda celei de-a patra editii a Bucharest Forum include atat subiecte de natura strategica legate de evolutiile economice si financiare la nivel global, cat si teme relevante pentru Romania si pentru coridorul de investitii si comert Est-Vest.

Misiunea Bucharest Forum, initiat in 2012, este de a servi drept platforma de reflectie cu privire la politicile economice si de securitate si pentru a promova dialogul politic intre guverne si mediul de afaceri in regiunea Romaniei.

Forumul este rezultatul direct al reafirmarii hotararii Romaniei de a-si pune in valoare potentialul strategic si economic in calitate de poarta intre Est si Vest.

Detalii suplimentare despre eveniment si lista completa a speakerilor, pe bucharestforum.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1378 ori