Chiritoiu: vom analiza impactul OUG 50 la sase luni de la intrarea in vigoare

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 13:50
1676 citiri
Chiritoiu: vom analiza impactul OUG 50 la sase luni de la intrarea in vigoare

Consiliul Concurentei (CC) va realiza, dupa sase luni, un studiu de impact cu privire la efectele OUG 50 privind creditele populatiei,a declarat joi presedintele autoritatii, Bogdan Chiritoiu.

"O sa continuam sa ne ocupam de subiectul acesta. Este o tema majora pentru noi. La implinirea a sase luni de la intrarea in vigoare a ordonantei o sa avem o analiza. O sa comandam un studiu ca sa vedem ce s-a intamplat, daca asteptarea noastra pe diferenta asta dintre creditele noi si cele vechi se micsoreaza.

Daca asta se va intampla, inseamna ca am gandit bine ce am facut si ne-am atins obiectivul, daca nu inseamna ca trebuie sa reanalizam", a spus Chiritoiu.

El a spus ca tendinta bancilor este aceea de a-si pastra dobanda anuala efectiva.

De asemenea, Chiritoiu a aratat ca bancile sunt de acord sa scoata comisionul de rambursare anticipata, ca sunt de acord sa transparentizeze, adica sa aiba aceleasi comisioane, dar ca vor sa ramana cu acelasi venit ca inainte.

Chiritoiu a mai precizat ca idealul ar fi ca sa se ajunga la conditii smilare la creditele vechi si la cele noi.

"De aceea, toate eforturile noastre spre aceasta au tins, sa se ajunga ca la creditele noi si la creditele vechi sa fie conditii relativ similare, fara sa va spun cat este bine. Ca e bine sa fie 6%, ca e bine sa fie 7%, ca e bine sa fie 5%.

Asta nu este treaba noastra. Ce dorim noi, si acesta este testul nostru de succes, este reducerea sau eliminarea acestei diferente dintre creditele noi si vechi. Si ar fi ocazia sa se faca acum.

Parerea mea este ca tot acolo se va ajunge. Doar ca asta va dura", a spus presedintele CC Chiritoiu a spus ca, daca nu se va realiza acest lucru acum, in urmatoarele luni o sa fie "o avalansa de refinantari".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#50, #analiza, #chiritoiu, #oug , #Analiza economica