Andreea Paul: Economia va resimti turbulentele politice, reformele vor continua

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 16:52
1330 citiri
Andreea Paul: Economia va resimti turbulentele politice, reformele vor continua

Consilierul pe probleme economice al primului ministru, Andreea Paul, a declarat vineri ca economia Romaniei va resimti turbulentele politice, in urma demiterii cabinetului Ungureanu, insa reformele vor continua, indiferent de culoarea politica pe care o va avea viitorul Guvern.

"Vestea nu este buna pentru economie, in general. Economia va resimti turbulentele politice, cu atat mai mult cu cat ele sunt tocmai in preajma alegerilor electorale.

Din pacate, argumentele consistente prezentate de catre premierul Mihai Razvan Ungureanu nu au putut inlocui jocurile politice si de culise care au dat acest vot palamentar. Dar, pana la urma, este un exercitiu democratic, Parlamentul are aceasta atributie de a demite Guvernul", a mentionat Andreea Paul.

Potrivit acesteia, clasa politica trebuie sa inteleaga ca "perpetuarea unei stari de incertitudini nu va face altceva decat sa transmita asupra economiei semnale negative".

"Reformele sunt in plina derulare. Din acest punct de vedere nu cred ca vom resimti negativ decizia Parlamentului de astazi pentru ca orice Guvern va veni, orice culoare politica va avea, nu va avea de ales, va trebui sa pastreze calea buna, a mai spus Andreea Paul.

Aceasta a subliniat insa ca pe masa Guvernului "se asaza in aceste vremuri probleme foarte, foarte fierbinti, cum este problema restituirii proprietatilor, problema recuperarii pensiilor sau problema recuperarii salariilor".

"Din acest punct de vedere nu se mai pot lua decizii", a mai spus Andreea Paul.

#economie turbulente politice, #andreea paul economie, #reforme Romania turbulente politice , #Analiza economica