Victor Ponta: Cultivatorii afectati de seceta trebuie despagubiti

Marti, 07 August 2012, ora 16:45
1827 citiri
Victor Ponta: Cultivatorii afectati de seceta trebuie despagubiti

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) trebuie sa implementeze masurile pentru a plati despagubiri cultivatorilor in vederea limitarii efectelor negative ale secetei, a declarat, marti, la inceputul sedintei de Guvern, premierul Victor Ponta.

ANM: Seceta va continua sa afecteze sudul si estul tarii

In cadrul unei videoconferinte organizata la Palatul Victoria, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat ca are in vedere acordarea de despagubiri atat pentru fermierii organizati ca IMM-uri, cat si pentru persoanele individuale.

"(...) dupa perioada de recoltat sa evaluam toate pagubele pe care le vom avea la culturi si sa venim cu despagubiri in ceea ce inseamna pierderile de venit pe care le vor suferi fermierii. Cu alte cuvinte, daca anul acesta vor inregistra pierderi mai mari de 30% fata de media veniturilor din ultimii trei ani, vor fi despagubiti cei care au asigurare intr-o proportie de 80%.

Cea de-a doua categorie care este vizata de aceste despagubiri se refera la acei fermieri care nu sunt in categoria IMM-urilor si care vor primi o despagubire, asa-numita masura de minimis, de 7.500 de euro la hectar - plafonul maxim agreat de Comisia Europeana", a spus ministrul Agriculturii.

Seceta ii doboara pe fermieri: Guvernul s-a grabit sa sara cu promisiuni

Hidroelectrica activeaza din nou clauza majora

#Victor Ponta despagubiri seceta, #despagubiri fermieri seceta, #MADR despagubiri cultivatori seceta , #Agricultura