Tabara vrea stimularea arendarii

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 11:50
1265 citiri
Tabara vrea stimularea arendarii

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, vineri, la Timisoara, ca va cere Uniunii Europene (UE) crearea unui program de stimulare a arendarii.

"Vreau sa cerem UE o stimulare a arendarii, prin care sa se acorde o prima, care sa fie legata de perioada de arendare a terenului", a spus Tabara.

El a adaugat ca in acest fel ar putea intra in productie terenurile detinute de proprietari care nu sunt preocupati de agricultura.

Ministrul de resort a vorbit despre cele trei milioane de hectare de terenuri agricole nelucrate din Romania, care ar putea fi exploatate si din prisma energiei regenerabile.

"Si pe terenurile lucrate se realizeaza 35-40% din potential, foarte putin pentru o tara care ar trebui sa produca nu doar pentru ea, ci si pentru export", a afirmat Tabara.

El crede ca Romania nu trebuie sa renunte la cultivarea de cereale, pentru ca acestea reprezinta o investitie in viitor.

"In SUA, 30% din productia de porumb se duce catre energia regenerabila", a explicat ministrul Agriculturii.

Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
În calitate de părinte, poate v-ați pus de multe ori întrebarea – care este tabăra cea mai potrivită pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt...
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#tabara, #agricultura, #arendare, #ue, #creditare , #Agricultura