Tabara: Pierderile din agricultura, prin evaziune, sunt enorme

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 09:41
1404 citiri
Tabara: Pierderile din agricultura, prin evaziune, sunt enorme

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, afirma ca pierderile din agricultura provocate de evaziunea fiscala "sunt enorme", precizand ca doar in sectorul legume-fructe suma se ridica la peste 250 de milioane de euro anual, in sectorul vegetal si cel al cresterii animalelor sumele fiind mult mai mari.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, joi, la Sibiu, ca pierderile din agricultura, prin evaziune, "sunt enorme".

"Pot sa va spun ca pierderile prin evaziune sunt inca enorme. Pe legume si fructe am o situatie, undeva la 250 de milioane de euro anual. Pentru celelalte sectoare - vegetal si cresterea animalelor - nu am cifre la acest moment, dar, avand in vedere ca cel putin productia de grau este tripla decat cea de fructe si legume, pierderile in acest sector sunt mult mai mari", a declarat corespondentului MEDIAFAX Valeriu Tabara.

Ministrul Agriculturii a apreciat ca este important ca aceste pierderi sa fie eliminate, de acest lucru beneficiind statul roman, "mai ales in aceste conditii de criza economica", dar mai ales producatorii.

"Chiar ieri (miercuri - n.r.) am participat la o discutie cu premierul pe problema evaziunii fiscale. Trebuie sa gasim programe si modalitati concrete de stopare a acesteia, nu numai in agricultura, dar in toate sectoarele. In agricultura, aceasta evaziune fiscala are efect imediat asupra producatorilor, ei fiind cei care pierd cel mai mult", a declarat Valeriu Tabara. 

#agricultura, #evaziune, #fiscala, #pierderi, #sectoare , #Agricultura