Supermarketurile din orase, greseala "capitala"

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 14:23
1989 citiri
Supermarketurile din orase, greseala "capitala"

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat joi ca a fost o greseala "capitala" constructia hipermarketurilor in orase, deoarece "sufoca si elimina" micul comert, precizand ca va sustine in continuare "atenuarea puterii acestor supermarketuri care sufoca productia primara", informeaza Newsin. 

"Constructia hipermarketurilor a fost o greseala capitala. Nu le construiesti in oras pentru ca ai sufocat si ai eliminat cealalta concurenta mica.

In continuare, batalia si contactele mele cu membrii Uniunii Europene, in calitate de parlamentar si de ministru, vor fi pentru atenuarea puterii acestor supermarketuri, pentru ca sufoca productia primara.

De ce trebuie sa elimin magazinele de cartier si de ce trebuie sa tin supermarketurile deschise toata saptamana si sa nu lasi magazinele de cartier?", a spus Tabara.

Ministrul Agriculturii a mai spus ca saptamana viitoare va avea o noua intalnire cu reprezentantii sectorului bancar.

"Intre timp, le-am solicitat cate un punct de vedere si sa ne dea solutiile cele mai bune de colaborare intre sectorul agricol si sistemul bancar, mai ales pe Planul National de Dezvoltare Rurala.

In general, producatorii agricoli au putine garantii. Trebuie sa gasim sursele de garantare pentru ca nu se va pune problema surselor de cofinantare", a mai spus Tabara. 

#supermarketuri, #comert, #productie, #agricultura , #Agricultura