Subventiile pentru animale nu pot fi platite integral in 2010

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 15:43
2015 citiri
Subventiile pentru animale nu pot fi platite integral in 2010

Ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, a cerut crescatorilor de animale sa accepte ca in 2009 sa fie acordata doar o parte din subventia la bovine si ovine, iar restul platilor sa fie efectuate in primele doua luni din 2010, explicand ca bugetul nu permite acum alocarea tuturor banilor.

El a afirmat ca acest sistem de plata a subventiilor a fost aplicat si in 2008, cand "economia duduia", iar subventiile au fost achitate integral in primele luni ale anului 2009, informeaza Mediafax.

"Daca cumva se mai aduna bani pana la sfarsitul acestui an, de la ministere care nu cheltuiesc toti banii si de la Fondul de rezerva, poate mai dam cate ceva. Nu vrem sa ne angajam la plati pe care nu le putem face, dar stim sigur ca putem aloca suma integral in primele luni ale anului viitor. Daca fermierii nu accepta propunerea, vor continua protestele, dar nu vad ce altceva putem face", a spus Berceanu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern.


Sindicalistii au aratat ca ministrul interimar al Agriculturii, Radu Berceanu, le-a propus plata subventiei in trei transe, insa aceasta solutie nu a fost acceptata.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#subventii, # fermieri, # animale, # berceanu , #Agricultura