Subventii totale de 570 de milioane de lei pentru crescatorii de bovine

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 17:06
3027 citiri
Subventii totale de 570 de milioane de lei pentru crescatorii de bovine

Crescatorii de bovine vor primi, incepand de luni, subventii de la bugetul de stat in valoare totala de 570 de milioane de lei, a declarat, luni, la Galati, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a precizat ca decizia vine ca urmare a perspectivelor de liberalizare a pietei laptelui in 2015.

"Astazi, cei 150.000 de beneficiari vor primi 570 de milioane de lei, sumele pentru ajutoarele pe care le acordam din bugetul de stat pentru crescatorii de bovine", a declarat Daniel Constantin, aflat la Galati, la prezentarea Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 de la Galati.

Potrivit acestuia, este un ajutor pe care ministerul a incercat sa il schimbe in acest an avand in vedere anul 2015, an in care se va liberaliza piata laptelui.

"Este un ajutor pe care am incercat sa-l schimbam in acest an avand in vedere anul 2015. Cu alte cuvinte nu vor mai fi acele cote care exista in momentul de fata in Europa, chiar si Romania, nu mai exista acea plafonare pentru cei care au posibilitatea sa investeasca si sa produca mai mult si exista un risc si pentru tara noastra pe care l-am subliniat inca de anul trecut si nu-l ascundem: exista un risc de a importa lapte din alte state la un pret mult mai mic ", sustine Daniel Constantin.

Ministrul a mai spus si ca fermierii care se ocupa de cresterea bovinelor vor primi in acest an, conform previziunilor care au in vedere calculele legate de productie, intre 730 si 1.300 de lei pe cap de animal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#subventii crescatori bovine, #liberalizare piata lapte 2015, #crescatori bovine Romania, #subventii agricultori , #Agricultura