Statul ar putea stimula financiar arendarea

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 13:52
1442 citiri
Statul ar putea stimula financiar arendarea

Statul ar putea stimula financiar arendarea, metoda prin care performantele agricole ar urma sa creasca, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, in urma unei intalniri cu omologul sau german, Ilse Aigner, mentioneaza Mediafax.

"Arendarea e o cale spre tot ceea ce inseamna performarea exploatatiilor agricole. Am discutat (cu Ilse Aigner - n.r.) care sunt caile pentru a stimula arenda.

In Germania este un model excelent care a dus la aceasta concentrare a exploatatiilor agricole performante.

Noi ne gandim la o procedura de a stimula chiar financiar arrendarea, pe termen lung, nu scurt, pentru ca planul de afaceri al unei exploatatii agricole sa nu fie facut pe 1-2 ani, ci sa duca la o exploatare a afacerii chiar si pana la 50 de ani, daca este cazul", a spus Tabara.

Ministrul german a declarat ca a discutat cu Valeriu Tabara despre structura exploatatiilor agricole, despre organizarea teritoriului si despre masinile agricole. 

"Noi suntem dispusi sa furnizam know-how-ul necesar.

O posibilitate de a-i ajuta pe agricultorii romani este construirea unei statii de masini - un agricultor isi cumpara o masina si o pune la dispozitia celorlalti, sub forma de servicii, pentru ca fermierii mici nu au posibilitatea sa isi cumpere", a adaugat Ilse Aigner.

Ea a mai spus ca in Germania agricultura este desfasurata in buna parte ca o activitate secundara, realizata in timpul liber. Astfel, 3% dintre agricultorii germani renunta la aceasta activitate in fiecare an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stat, #arenda, #agricultura, #tabara , #Agricultura