Speculantii detin 80% din pietele agroalimentare (Valeriu Tabara)

Joi, 21 Iulie 2011, ora 12:41
1379 citiri
Speculantii detin 80% din pietele agroalimentare (Valeriu Tabara)

80% din pietele agroalimentare sunt detinute de speculanti, a precizat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, care mentioneaza ca in multe orase din tara, anumite grupuri de persoane percep "ciubucuri" producatorilor, pentru a le permite accesul in piete, transmite Mediafax.

80% din piete apartin speculantilor. (...) Eu nu pot sa-i dau niciodata dispozitie unui primar de sector sa isi organizeze piata, nu pentru intermediari si speculanti, cum e acum, ci pentru producatori", a spus Tabara, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.

De asemenea, el a adaugat ca in marile orase din tara producatorii trebuie sa dea "ciubucuri" unor grupuri de persoane pentru a putea vinde in piete.

"Au inceput, inclusiv la pietele de gros facute de noi, sa se instaleze grupuri care percep producatorilor agricoli ciubucuri ca sa ii lase sa intre in piete. In acest fel, clar lucrurile nu vor functiona ca lumea", a mai spus Tabara.

Ministrul a aratat ca nici dezvoltarea pietelor volante nu este o solutie in acest context, daca nu se asigura toate conditiile de igiena necesare functionarii.

Totodata, Tabara a mentionat ca, pentru rezolvarea acestei situatii, producatorii agricoli ar trebui sa se asocieze si sa isi infiinteze propriile piete.

#piata agroalimentare, #tabara, #speculanti piata agroalimentara , #Agricultura