Specialistii in agricultura: OMG-urile nu sunt periculoase. Cum comentati?

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 23:15
2733 citiri
Specialistii in agricultura: OMG-urile nu sunt periculoase. Cum comentati?

O serie de specialisti in agricultura, printre care si un cercetator si profesor francez, au sustinut joi, pledoarii referitor la cultivarea plantelor modificate genetic, care nu afecteaza sanatatea umana, informeaza Mediafax.

Bloombiz va recomanda:

Presedinte Rompan: organismele modificate genetic, solutia pentru scumpirea hranei. Sunteti pro sau contra OMG?

 

"In nicio lucrare nu au fost evidentiate probleme de siguranta la cultivarile OMG comercializate", a spus profesorul francez Marcel Kuntz de la Universitatea Joseph Fourier din Grenoble, vorbind despre o compilatie bazata pe rezultatele publicate in 44 de lucrari de specialitate recente.

De profesie biolog, Kuntz este, de asemenea, director de cercetare la Centre National de la Recherche Scientifique (Centrul National de Cercetare Stiintifica) din Franta si a publicat mai multe studii si articole pe tema organismelor modificate genetic.

El a adaugat ca in urma mai multor studii, rezultatele niciunuia dintre acestea nu au evidentiat efecte potential daunatoare asupra sanatatii asociate consumului furajelor modificate genetic. 

Doru Pamfil, rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, a aratat ca la nivel mondial sunt cultivate cu plante biotehnologice aproape 150 de milioane de hectare, mentionand ca 59 de tari accepta 30 produse modificate genetic.

El a mai spus ca organismele modificate genetic (OMG) au adus in perioada 1996-2010 sporuri de productie de 65 miliarde de dolari si au redus emisiile de dioxid de carbon cu echivalentul consumului a 8 milioane de masini.

De asemenea, Academia de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS) s-a pronuntat cu privire la plantele modificate genetic, iar concluzia a fost ca acestea nu prezinta riscuri pentru sanatatea oamenilor si pot fi promovate in continuare.

"Nu exista nicio data ca plantele modificate genetic ar avea efecte negative", a spus a declarat joi Gheorghe Sin, presedintele institutiei.

#organisme modificate genetic, #agricultura, #OMG , #Agricultura