Seful demisionar de la ANSVSA "reabilitat" de Ponta in functia de consilier

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 13:03
1743 citiri
Seful demisionar de la ANSVSA "reabilitat" de Ponta in functia de consilier

Seful demisionar de la ANSVSA, Mihai Turcanu a devenit consilier al primului ministru.

Ponta a confirmat, la solicitarea jurnalistilor, faptul ca Mihai Turcanu va deveni consilierul prim-ministrului, precizand ca acesta in va consilia pe "domeniul pe care il cunoaste foarte bine", scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta a semnat saptamana trecuta demisia lui Mihai Turcanu din postul de presedinte al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA), iar atributiile de conducere au fost preluate de vicepresedintele Vladimir Manastireanu, pana la numirea unui nou presedinte.

Premierul Victor Ponta a anuntat anterior ca ANSVSA va avea o alta conducere, astfel incat sa fie asigurata o comunicare mai buna si eficienta, precum si proceduri mai clare in domeniu.

Reprezentanti ai agricultorilor si industriei alimentare l-au criticat pe seful ANSVSA pentru "lipsa de profesionalism", dupa scandalul laptelui infestat cu aflatoxina.

Scandalul laptelul infestat cu aflatoxina a inceput pe 7 martie cand ministrul Daniel Constantin a declarat ca o cantitate de lapte care contine aflatoxina, cu efect cancerigen, importata din Ungaria, si o alta aflata la un procesator din Romania au fost retrase de pe piata.

La inceputul saptamanii trecute ANSVSA a anuntat ca probele de lapte de la trei ferme si doua unitati de prelucrare prezinta suspiciunea depasirii limitelor admise pentru aflatoxina, in urma efectuarii analizelor in cadrul laboratoarelor din reteaua sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor.

In urma controalelor, activitatea a 32 de automate pentru distribuirea laptelui, care sunt alimentate din productia unor ferme, a fost suspendata in urma controalelor privind nivelul de aflatoxina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Turcanu demisie ANSVSA, #Turcanu consilier Ponta, #seful ANSVSA demisie , #Agricultura