Scandalul carnii de cal: Inca o companie romaneasca ar putea fi implicata

Joi, 28 Februarie 2013, ora 13:17
1284 citiri
Scandalul carnii de cal: Inca o companie romaneasca ar putea fi implicata

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca in scandalul carnii de cal exportate in Grecia este implicata o alta companie romaneasca din sudul tarii.

"Aseara am primit acel comunicat de presa. Am luat legatura cu ambasada si ministerul Agriculturii de la Atena. In discutiile de astazi este vorba de o societate din Romania, o alta decat cele doua luate anterior in discutie. Aceasta a exportat direct in Grecia, nu prin Olanda cum s-a intamplat cu cele doua companii. In cateva zile vom avea analizele. Este vorba de o societate importanta care este acreditata si pentru exporturile de cal. Este din sudul Romaniei", a declarat Daniel Constantin.

Ministrul a adaugat ca masura ce se impune in cazul in care se confirma suspiciune de frauda este inchiderea unitatii. Constantin a explicat ca aceasta este singura masura luata si in cazul companiilor din alte state europene.

"Exista in toate tarile europene astfel de practici. S-au inchis abatoarele si punct", a precizat Constantin.

Autoritatea greaca pentru Alimentatie (Efet) a anuntat miercuri ca a descoperit "ADN de cal in esantioane" de carne de vita congelata importata din Romania, peste o tona fiind confiscata, relateaza AFP.

Aceste doua esantioane provin dintr-un lot de 1.064 de kilograme de carne de vita congelata importata din Romania, marcata "Frozen beef meat neck" si "Frozen beef meat topside".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constantin declaratii carne cal, #Constantin exporturi carne cal, #carne cal Grecia , #Agricultura