Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania nu isi poate permite deocamdata o relaxare fiscala

Romania nu isi poate permite deocamdata o relaxare fiscala
Romania nu isi poate permite in prezent o relaxare fiscala, a declarat joi economistul sef de la Varsovia al Bancii Mondiale, Thomas Laursen, intr-o videoconferinta organizata cu ocazia prezentarii Raportului Economic Periodic 'UE 8+2'.

Acesta a precizat ca cel mai important lucru in Romania, in prezent, este sa evite derapajele in materie fiscala, pentru ca inregistreaza un deficit ridicat, precum si o inflatie la un nivel inca prea mare.

'Consider ca este important ca Romania sa analizeze foarte strict structurile finantelor publice, cheltuielile publice, inclusiv salarizarea in sistemul public, pentru a sti de unde poate sa faca economii', a spus Laursen.

De asemenea, acesta considera ca Romania nu isi poate permite cresterea dorita de investitii publice masive, acest lucru trebuind sa se realizeze intr-o maniera planificata si cu atentie sporita pentru mentinerea deficitului de cont curent sub control, precum si a politicilor macroeconomice.

In ceea ce priveste sustinerea agriculturii, Laursen a precizat ca Romania trebuie sa fie foarte atenta la veniturile reale ale agricultorilor, pentru a nu se ajunge la o supraevaluare a subventionarii agriculturii.

'Consider ca Romania nu trebuie sa mentina sprijinul de dinainte de aderare in domeniul agriculturii ci sa analizeze cu atentie nevoile reale din domeniu, pentru a incuraja restructurarea agriculturii si investitiile in domeniu', a subliniat oficialul BM.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 630 ori