Romania are potential pentru export (Valeriu Tabara)

Marti, 05 Iulie 2011, ora 15:29
1502 citiri
Romania are potential pentru export (Valeriu Tabara)

Romania are potential sa produca si sa exporte, nu doar sa importe, sustine Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, care a adaugat ca principala sa tinta este balanta comerciala de produse alimentare, pentru ca aceasta este "un element esential, care exprima tot si care arata daca am lucrat bine sau prost", anunta NewsIn.

"Balanta comerciala pentru produse alimentare a Romaniei este tinta mea principala, este un element esential care exprima tot, daca am lucrat bine sau am lucrat prost.

Romania are potential sa produca, nu sa ceara, nu sa importe grau, ci sa exporte grau, nu sa importe porumb, ci sa exporte porumb, nu sa importe ulei de floarea soarelui, ci sa exporte ulei de floarea soarelui. (...) 

Nu vom ceda niciun element legat de ceea ce inseamna tinta in care Romania trebuie sa produca mult si bun", a precizat Tabara.

Acesta a adaugat ca, prin respectarea tintelor politicilor agricole, dar si cu sursele financiare nationale si europene, cu ceea ce se realizeaza in acest moment prin masurile PNDR, unde exista un real progres, in doi-trei ani agricultura romaneasca se va aseza intr-o zona nu doar cu potential, ci si cu baze de parteneriate pentru piata externa si intrena.

"Daca ne ducem la conceptul din 2003-2004, cand se spunea ca nu este nicio problema daca Romania nu produce, pentru ca putem importa, astazi vedem rezultatul.

Agricultura nu se rezolva intr-un an sau jumatate de luna, ci in ani si este dependenta de riscurile naturale, cu toate investitiile care se fac. Sunt sigur ca aceste principii vor castiga, nu cele speculative", este de parere ministrul Agriculturii.

Tabara a mai spus ca isi doreste ca in acest an existe excedent,"iar asa cum merg exporturile in prima jumatate de an, rezultatul este un salt peste toate asteptarile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministrul agriculturii, #valeriu tabara, #agricultura, #produse alimentare , #Agricultura