Romania are la dispozitie 4,9 milioane de euro de la UE pentru fructele scolarilor

Vineri, 29 Martie 2013, ora 16:19
1302 citiri
Romania are la dispozitie 4,9 milioane de euro de la UE pentru fructele scolarilor

Romania a obtinut de la UE un buget de 4,9 milioane de euro pentru programul de incurajare a consumului de fructe in scoli in anul scolar 2013-2014.

Romania a obtinut suma de 4,9 milioane de euro din totalul de 88,89 milioane euro destinata acestui program, pentru anul scolar 2013-2014, se arata intr-un comunicat de presa al MADR.

Banii primiti astfel de la UE sunt alocati in cadrul unui program de cofinantare de catre statele membre cu rate cuprinse intre 50 si 75%.

Cu aceasta valoare, bugetul Romaniei se ridica la nivelul bugetelor alocate Cehiei (4,1 milioane de euro), Frantei (4,7 milioane de euro), Spaniei (4,4 milioane de euro) si Ungariei (4,5 milioane de euro).

Programul de incurajare a consumului de fructe in scoli a fost implementat in tara noastra incepand cu cel de-al doilea semestru al anului scolar 2009-2010.

Conform calendarului de implementare, distributia se va realiza timp de maxim 100 de zile, incepand cu luna noiembrie 2013, iar masurile adiacente se vor desfasura pe tot parcursul anului scolar. Se estimeaza ca vor fi implicate in acest program peste 7500 scoli si implict, 1,7 milioane elevi.

Distributia se va realiza descentralizat, autoritatile locale fiind cele responsabile cu achizitia si distributia fructelor si cu implementarea masurilor adiacente (vizite la ferma, actiuni de gradinarit, concursuri).

Gestionarea bugetului alocat programului se va realiza prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Totodata, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Sanatatii sunt implicate in implementarea masurilor adiacente.

#mere in scoli, #program fructe scoli, #bani UE fructe scoli , #Agricultura