Randamentul redus, principala problema a culturilor agricole din Romania

Vineri, 29 Martie 2013, ora 12:11
2314 citiri
Randamentul redus, principala problema a culturilor agricole din Romania

Romania s-a situat, in 2012, pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste suprafata cultivata cu porumb, dar la productie a ocupat pozitia a treia, dupa Franta si Italia, din cauza unui randament inferior, se arata in cercetarea statistica privind "Productia agricola vegetala la principalele culturi, in anul 2012", realizata de Institutul National de Statistica (INS).

La floarea soarelui, una dintre culturile cu traditie in Romania, din punct de vedere al suprafetei cultivate in anul 2012 Romania s-a situat pe primul loc in randul statelor membre. Productia realizata in anul 2012 a clasat tara noastra pe locul doi dupa Franta, ca urmare a randamentului mai mic cu 18,1% fata de randamentul mediu al Uniunii Europene.

In ceea ce priveste suprafata cultivata cu cartofi, Romania s-a situat in anul 2012, pe locul trei dupa Polonia si Germania si pe locul sapte la productie (dupa Germania, Polonia, Franta, Olanda, Regatul Unit si Belgia) datorita randamentului inferior, care a reprezentat numai 36,3% din randamentul mediu al Uniunii Europene.

"La nivelul Uniunii Europene, in anul 2012, se remarca o scadere, atat a suprafetelor cultivate, cat si a productiilor si randamentelor la unele culturi agricole de baza", arata datele INS.

#randament agricultura Romania, #suprafete cultivate Romania, #culturi agricole Romania , #Agricultura