Exclusiv Printul Charles vrea sa fie si ambasadorul Agriculturii din Romania. Vezi ce solutii propune

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 08:05
5065 citiri
Exclusiv Printul Charles vrea sa fie si ambasadorul Agriculturii din Romania. Vezi ce solutii propune
Printul Charles, intr-una din vizitele in Romania. Sursa: www.dailymail.co.uk

Ministerul Agriculturii vrea sa faca, in noul Program de Dezvoltare Rurala (PNDR), un subprogram pentru sustinerea zonei montane, la rugamintea printului Charles, mare iubitor a meleagurilor romanesti, a declarat in exclusivitate pentru Business24 Achim Irimescu, secretarul de stat la Ministerul Agriculturii responsabil cu gestionarea problemelor legate de fonduri europene.

In ciuda faptului ca autoritatile incearca sa simplifice noul PNDR pentru 2014-2020, Ministerul Agriculturii nu putea ramane indiferent in fata rugamintii unui ambasador a turismului local, printul Charles al Marii Britanii.

"Mai avem o sarcina importanta. Avem solicitare din partea printului Charles sa facem un subprogram pentru zona montana. Subprogram inseamna o serie de masuri in plus, iar intentia noastra este sa utilizam tot ce inseamna subprogram ca masuri separate si practic sa nu mai fie nevoie sa infiintam submasuri. Insa analizam ce putem face", a declarat pentru Business24 secretarul de stat la Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.

Romania va avea la dispozitie in perioada 2014-2020 pentru agricultura 7,14 miliarde de euro din fonduri europene. Spre deosebire de anteriorul exercitiu bugetar cand Bruxelles-ul trasa directiile pentru cheltuirea bancilor, in Noua Politica Agricola Comuna aceasta sarcina revine Ministerului Agriculturii. Prin urmare, MADR se afla in plin proces de redactare a Programului pe care il va respecta Romania din 2014.

Autoritatile primesc observatii si completari din partea tuturor partenerilor sociali.

O astfel de "recomandare" a fost primita si din partea printului Charles, unul dintre ambasadorii turismului pe care Romania i-a castigat fara vreun slogan sau politica de promovare. Solicitarea printului vine in contextul in care el, prin fundatia pe care o patroneaza, detine mai mult proprietati in zonele montane si submontane.

Sursa: Pro TV

Ce iubeste Charles la Romania

De mai bine de sapte ani, mostenitorul coroanei Marii Britanii viziteaza Romania. Si-a cumparat in 2006 o casa in satul Viscri din judetul Brasov, si de atunci, in fiecare an, fara gres, vine in Romania.

A promovat turismul in zona astfel incat 10.000 de turisti ajung in satul "regelui" din Brasov sa admire peisajele. Tot printul Charles a "convins" autoritatile sa investeasca in drumurile locale sau sistemul de canalizare. Investitiile facute de autoritatile locale numai in acest an se ridica la 4,1 milioane de lei, adica 919.000 de euro.

Casa printului Charles din Viscri. Sursa foto:infoinsider.ro

Viscri era un sat necunoscut al judetului Brasov pana cand printul Charles a cumparat aici o casa, a inaugurat prima statie de epurare ecologica din tara noastra in 2011, a donat trei masini de pompieri anul trecut si a promovat in repetate randuri frumusetile locului.

Si nu s-a oprit la Viscri. Printul a mai cumparat patru case in satul Valea Zalanului, din comuna Malnas, judetul Covasna. Si in aceasta regiune autoritatile spera ca sprijinul venit "pe gratis" din Marea Britanie sa ii ajute la dezvoltarea ecoturismului si a agriculturii traditionale.

Sursa: Pro TV

Afacerile printului Charles, "inspirate" de Romania

Tara noastra l-a inspirat pe Charles sa dezvolte si mici afaceri cu produse traditionale romanesti. Are o fabrica in Saschiz cu socata, business aflat in grija fundatiei conduse de Charles. Sticlele cu suc natural de soc de Saschiz costa intre 7 si 20 de lei.

Sursa: Antena 1

In plus, printul vrea sa infiinteze in satul Malancrav din judetul Sibiu prima pepiniera de pomi fructiferi din soiuri traditionale, potrivit Agerpres. Cultura va fi detinuta de Fundatia "Mihai Eminescu Trust", aflata sub patronajul Altetei Sale Regale.

Pentru a face pepiniera, angajatii Fundatiei Printului Charles vor face in aceasta toamna, primul recensamant al merilor, perilor si prunilor din soiuri traditionale din sate aflate in trei judete transilvanene, Sibiu, Brasov si Mures.

Dupa ce afla unde sunt pomii fructiferi traditionali, reprezentantii Fundatiei Printului Charles vor incerca sa planteze aceste soiuri vechi, in propria livada.

#Charles vizita Romania, #Charles afaceri Romania, #Charles turism Romania, #Charles agricultura Romania , #Agricultura